Maatwerk module ontwikkeling

Triquanta bouwt Drupal modules op maat

De Drupal community heeft een groot aantal (> 5700 voor Drupal 7) modules gemaakt. Deze zijn terug te vinden op de Drupal.org website. Bij Triquanta proberen we onze oplossingen zo veel mogelijk te baseren op deze modules. Mochten er wensen zijn die niet gerealiseerd kunnen worden met deze modules, dan maken we het zelf.

Het bouwen van een maatwerk module doen we volgens de volgende principes:

  • Er wordt gewerkt met de Drupal richtlijnen voor het schrijven van code
  • De Drupal core en andere "contributed" modules worden nooit aangepast (gehackt)
  • Module interfaces worden geschreven in het Engels en vertaald naar de gewenste taal
  • De code wordt voorzien van goede uitleg

Door met deze principes te werken zorgen we er voor dat:

  • Updates op de core en contributed modules geen maatwerk kapot maken
  • De module door andere Drupal ontwikkelaars kan worden onderhouden of aangepast

Intellectueel eigendom

Een module die door ons wordt gemaakt voor een klant, is van de klant.

Teruggeven aan de community

In sommige gevallen is een module ook geschikt voor andere webapplicaties. Er kan dan voor worden gekozen om de module beschikbaar te stellen op de Drupal website. Wanneer een module beschikbaar komt op Drupal.org is deze als open source beschikbaar voor iedereen. Bij Triquanta overleggen we dit vooraf. Op de pagina van de module kan dan worden vermeld door wie de module gesponsord is. Teruggeven aan de community heeft als voordeel dat meer mensen mee kunnen helpen aan de ontwikkeling van de code.

Voorbeelden

Voor een aantal projecten hebben we maatwerk modules gemaakt:

Vind het juiste zonnepaneel

Voor Vergelijkzonnepanelen.eu hebben we een module gemaakt waarmee de bezoeker gegevens als locatie, orientatie ten opzichte van de zon, gewenst vermogen of gewenste investering kan invullen, waarna een advies voor de meest geschikte zonnepanelen wordt gegeven. Vanuit het advies kan een offerte worden aangevraagd bij installateurs die de betreffende panelen kunnen leveren.

Testen van LoopbaanOrientatie en -Begeleiding

Voor de VO-raad hebben we de LOB-scan module gemaakt (LOB staat voor LoopbaanOrientatie en -Begeleiding), waarmee scholen een middel hebben om de kwaliteit van hun LOB te monitoren. Door middel van vragenlijsten kunnen deelnemers aan de scan de LOB op hun eigen school waarderen. De resultaten worden inzichtelijk gemaakt door middel van grafieken.

Ontsluiten museumcollectie

Voor het Gemeentemusem Den Haag hebben wij een koppeling met hun Adlib database gemaakt. Deze module maakt het mogelijk om gegevens uit een Adlib database te gebruiken binnen Drupal. Adlib is een database die door zeer veel musea gebruikt wordt om hun collecties mee te beheren. Deze module hebben wij ook weer beschikbaar gemaakt voor de Drupal community.

Geavanceerd zoeken

Een geavanceerde zoekmodule voor gebruik met de Apache Solr zoekmachine. Speciaal voor de Nationale Ombudsman hebben we een module gemaakt die het mogelijk maakt om in specifieke velden en met bepaalde filters te zoeken in de rapporten database.

Drupal Give

Bekijk onze Drupal Give pagina voor een overzicht van alle modules die wij gerealiseerd hebben en onderhouden voor de Drupal community.