Triquanta Tuesday - Open Social edition

Bij Triquanta besteden we regelmatig tijd aan het werken aan open source projecten. Dit doen we tijdens onze Triquanta Tuesdays. Het hele bedrijf werkt dan niet aan projecten voor onze klanten maar gaat aan de slag met verschillende open source projecten. Dit kan de issue queue van Drupal core of modules op Drupal.org zijn, maar ook het experimenteren met nieuwe technieken zoals de laatste javascript frameworks. De editie van 24 oktober stond geheel in het teken van Open Social.

Open Social

Open Social is een Drupal distributie die wij hebben gebruikt voor het intranet van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek. De distributie levert veel functionaliteit voor het bouwen van een sociaal intranet zoals een timeline, groepen en het volgen van personen. Een soort eigen Facebook zeg maar.

Community

TQ Tuesday groupfoto

De kracht van open source is dat je samen met een community werkt aan het product. Dit betekent dat je met veel meer ontwikkelaars kan werken aan nieuwe functionaliteit en verbeteringen. Zo zijn er meer dan 100.000 ontwikkelaars die aan Drupal core bijdragen. Triquanta is ook actief in de community en werkt regelmatig aan de doorontwikkeling van modules en Drupal core mee.

Op dinsdag 24 oktober stond onze Triquanta Tuesday geheel in het teken van Open Social. Samen met Jochem van Nieuwenhuijsen en Frank Graave van Open Social hebben we de hele dag gewerkt aan issues en features wat geresulteerd heeft in 4 nieuwe bijdragen op de dag zelf en nog enkele bijdragen in voorbereiding.

De dag was een groot succes en we zullen binnenkort nog een Triquanta Tuesday besteden aan Open Social. Zo maken we de distributie samen nog beter.