Gemeentemuseum

Gemeentemuseum Den Haag

De totale collectie ontsloten en doorzoekbaar.

We bieden oplossingen op basis van Drupal 8.

De gehele collectie ontsloten en doorzoekbaar

Het Gemeentemuseum Den Haag is een van de belangrijkste musea voor moderne en eigentijdse kunst in Nederland. Zij bezit de grootste collectie Mondriaans van Nederland en heeft ook internationaal veel aanzien. De totale collectie van het Gemeentemuseum bestaat uit enorm veel verschillende objecten.

Museumdatabases

Bij veel musea is een groot deel van de collectie niet te zien in het museum zelf. Dit deel is opgeslagen in de depots van de musea. Er is echter wel informatie over deze collectie items beschikbaar in de databases van de musea. In samenwerking met het Catch Plus Project van de Universiteit van Amsterdam heeft Triquanta meegewerkt aan het ontsluiten van deze gegevens bij het Gemeentemuseum Den Haag.

Koppeling met Drupal

Voor het Gemeentemuseum heeft Triquanta een Drupal module gebouwd die een koppeling verzorgt tussen een Drupal site en de catalogus van het museum dat opgeslagen is in een Adlib database. Deze module maakt het mogelijk om specifieke velden uit deze Adlib database te synchroniseren met Drupal. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om deze documenten te verrijken in Drupal. Alle content wordt vervolgens weer geïndexeerd in Solr.

De juiste resultaten vinden

In de databases van musea is heel veel informatie aanwezig. Catch Plus heeft onderzocht hoe mensen zoeken en hoe het snelst de meest relevante informatie gevonden kan worden. Op basis van dit onderzoek hebben wij de relevantiebepaling in Solr is sterk aangepast, om specifiek voor dit geval de goede resultaten boven te krijgen.

Open source

De module voor de koppeling met de Adlib database is teruggeven aan de community en te downloaden op Drupal.org.