IZI Travel

Een nieuwe wereld van audiogidsen voor stadstours en musea

Een nieuwe wereld van audiogidsen

IZI.travel biedt een platform waar de cultuur-, erfgoed- en toerismesector hun verhalen echt tot leven kan brengen door middel van audiotours. Het is een wereldwijd, open en gratis platform dat musea en steden verbindt met reizigers. Er zijn inmiddels tours beschikbaar in meer dan 10 talen, waaronder ook vele in het Nederlands.

Vraag

Migreer de huidige website naar Drupal. De website was gebouwd in een maatwerksysteem en het onderhouden en updaten van de website was erg tijdrovend. Statische content kon niet beheerd worden via een CMS. Dit moest veel efficiënter zodat IZI.travel zich meer kon focussen op het verder ontwikkelen van het platform. Snelheid, bereikbaarheid en vindbaarheid van de content (SEO)  waren belangrijke randvoorwaarden.

Oplossing

De audiotours worden beheerd in een door IZI.travel ontwikkeld systeem. Dit is de kern van het platform en wordt ook gebruikt om bijvoorbeeld iphone en android apps mee te voeden. Wij hebben een Drupal website gebouwd die via een API de content voor de website ophaalt. Omdat snelheid een belangrijk aspect was hebben wij een uitgebreid cache-mechanisme ingebouwd met behulp van een CDN. Dit zorgt ervoor dat de snelheid van de website gegarandeerd is, onafhankelijk van de locatie van de gebruiker. De state of the art hosting omgeving van Platform.sh zorgt ervoor dat de website altijd in de lucht is.

De oude website was niet responsive, maar maakte gebruik van een aparte mobiele versie. Wij hebben de nieuwe website volledig responsive gemaakt zodat deze op alle devices optimaal te gebruiken is.

Resultaat

Op de nieuwe website is het beheer van de statische content veel eenvoudiger doordat deze direct in Drupal beheerd kan worden. Daarnaast is het eenvoudiger om de website uit te breiden met nieuwe functionaliteiten omdat de gehele toolbox van Drupal beschikbaar is. Door het inzetten van een uitgebreid caching-mechanisme, een CDN en responsive design, presenteert de website over ter wereld optimaal, onafhankelijk van locatie en device.

Een website zoals die van IZI.travel is nooit klaar en moet altijd inspelen op nieuwe ontwikkelingen. We werken dan ook continu aan het verbeteren van de website en het toevoegen van nieuwe functionaliteiten.