Kijk ons nou!

Hollanders van de gouden eeuw

Website met beelden

Hollanders van de gouden eeuw

Vanaf 29 november 2014 tot en met eind 2018 is in de Hermitage Amsterdam de tentoonstelling Hollanders van de Gouden Eeuw te zien. In deze presentatie staan meer dan dertig groepsportretten uit de 17de en 18de eeuw centraal. De reusachtige schilderstukken afkomstig uit het Amsterdam Museum en het Rijksmuseum worden aangevuld met andere schilderijen en objecten, waaronder Rembrandts Anatomische les van Dr. Deijman. Samen illustreren zij het verhaal van het voor Nederland zo typerende collectieve burgerschap. Deze ‘broers en zussen’ van De Nachtwacht zijn uniek in de wereld en vanwege hun formaat zelden te zien. Dankzij een bijzonder samenwerkingsverband tussen het Amsterdam Museum, het Rijksmuseum en de Hermitage Amsterdam worden deze meesterwerken de komende jaren zichtbaar voor een groot (internationaal) publiek.

Voor deze tentoonstelling ontwikkelden wij samen met Fabrique de website, die het verhaal vertelt van een schuttersstuk van Johannes Spilberg. Aan de hand van details van dit schilderij wordt getoond wat het verleden ons verteld over de Nederlanders van nu. Fabrique heeft het ontwerp en de frontend verzorgd, wij hebben deze in Drupal geïmplementeerd.

De gebruiker stapt door de verschillende details heen die verbonden worden met het heden. Dit geeft een leuk inzicht in de wereld van de schuttersstukken en laat zien dat veel gebruiken en gewoonten nog gewoon bestaan.

De website is geheel tweetalig en de verschillende talen zijn beschikbaar op hun eigen domein: http://hollandersvandegoudeneeuw.nl en http://portraitgalleryofthegoldenage.com