Museon

Ontdek de wereld in een interactief museum
voor cultuur en wetenschap.

Ontdek de wereld

Nieuwe uitstraling

Het Museon is bezig met een transformatie van kindermuseum naar familiemuseum. Van oudsher is het museum sterk gericht op onderwijs en kinderen. De oude website richtte zich ook vooral op deze doelgroep. De nieuwe website moest een breder publiek aanspreken.

Als interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie en een interdisciplinaire benadering wil het Museon mensen inspireren om de wereld te ontdekken en zichzelf te ontwikkelen. Daarnaast mensen motiveren om onze wereld met respect te behandelen. Het Museon realiseert deze missie door de bezoekers een dynamische, museale leeromgeving aan te bieden. Kernbegrippen zijn innovatie en duurzaamheid, interactiviteit en dialoog, kwaliteit en excellentie.

In nauw overleg met hun vaste ontwerper Jan Heijnen maakte wij voor het Museon een nieuwe frisse, responsive website die aansluit bij de nieuwe huisstijl en richting van het museum.

Migratie

Het Museon had al een oude website gebouwd in Drupal 5. Uiteraard moest de content uit de oude site wel overgenomen worden in de nieuwe website. Wij hebben een geautomatiseerd migratie gedaan vanuit de oude site naar de nieuwe website.