Radio Netherlands Worldwide

Verhalen uit de hele wereld verenigd op de nieuwe flagship site

Nieuwe flagship site voor de RNW

Het zal de meeste mensen niet ontgaan zijn dat er veel bezuinigd moet worden bij de omroepen en dus ook bij de Radio Netherlands Worldwide (RNW). De focus is hierdoor meer en meer komen te liggen op online.

Vrijheid van meningsuiting

RNW verdedigt en bevordert de vrije meningsuiting door middel van onafhankelijke journalistiek en het gebruik van nieuwe media. De RNW creëert content die aanzet tot nadenken met en voor jongeren uit de hele wereld. Daarnaast zorgen zij voor een veilige ruimte voor hen om meningen te vormen en hun verhalen te vertellen.

De nieuwe website laat zien hoe de RNW deze doelstelling in de praktijk brengt.

De website is sterk visueel, krachtig en persoonlijk. De impact die de RNW maakt wordt hierdoor goed voor het voetlicht gebracht.

Ondersteunen van het bestaande team

Voor de website RNW.org heeft Triquanta binnen het bestaande team van functioneel ontwerper, grafisch ontwerper, projectleider, de redactie en een technisch specialist, meegewerkt aan de bouw van de nieuwe flagship site rnw.org. Door op locatie te werken in het bestaande team werd voor een optimale samenwerking gezorgd. 

Multisite

De website is gebouwd op het al bestaande multisite platform van de RNW. Dit platform wordt gebruikt voor het uitrollen en beheren van alle websites van de Radio Netherlands Worldwide. Door het gebruik van dit platform wordt het beheer van al deze websites sterk vereenvoudigd en kunnen functionaliteiten eenvoudig gedeeld worden in de verschillende websites. 

Doorontwikkeling

De website zal in de toekomst verder uitgebreid worden met meer functionaliteiten. De website zal een centrale plaats in gaan nemen in de communicatie van de RNW. Triquanta zal de RNW in de doorontwikkeling ook verder ondersteunen.