Veiligheidsregio Noord-Holland Noord

Een nieuw sociaal intranet voor intern gebruik en een nieuwe publiekswebsite. Toegankelijk voor iedereen.

Sociaal intranet en nieuwe publiekswebsite

Het intranet van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord was gebouwd in een maatwerk CMS waarvan de leverancier door omstandigheden geen support meer kon leveren. De Veiligheidsregio is erg afhankelijk van het intranet. Het wordt onder andere gebruikt voor het centraal beheren van alle informatie ten behoeve van de crisisorganisatie.

Er moest dus snel een nieuw intranet komen dat betrouwbaar en onderhoudbaar is. De Veiligheidsregio Noord-Holland Noord heeft voor Drupal gekozen onder andere vanwege de brede ondersteuning en grote community die erachter staat.

Drupal Commons

Triquanta heeft op basis van Drupal Commons een nieuw sociaal intranet gerealiseerd. Doordat Drupal Commons veel functionaliteiten al standaard levert kon er snel een intranet gemaakt worden dat het oude intranet kon vervangen.

Het intranet heeft een frisse uitstraling en is ruim opgezet zodat informatie snel gevonden kan worden. Kennis delen en informatie snel zijjn erg belangrijk voor de Veiligheidsregio. In de toekomst zal het intranet verder uitgebouwd gaan worden zodat het echt de plaats wordt voor medewerkers en vrijwilligers van de Veiligheidsregio voor het delen van kennis. 

Toeval of niet, maar op de dag dat het nieuw intranet online ging trad er een fout op in het oude intranet waardoor dit in zijn geheel niet meer te benaderen was.

Multisite

Na de bouw van een nieuw intranet was het ook tijd voor vervanging van de publiekswebsite van de Veiligheidsregio. De Veiligheidsregio heeft ervoor gekozen om de opzet van de publiekswebsite te laten aansluiten bij die van het intranet.
De twee websites draaien daarom in een multisite configuratie. Dit betekent dat er maar één code base om te beheren en dat functionaliteiten en verbeteringen direct op beide websites doorgevoerd kunnen worden. Het betekende ook dat de publiekswebsite  kort na het intranet gelanceerd kon worden.

Een nieuw sociaal intranet voor intern gebruik en een nieuwe publiekswebsite die toegankelijk is voor iedereen.