Website bouw

Van idee naar technische oplossing

Een technische implementatie met Drupal bestaat uit een aantal stappen:

  • Het uitwerken van de ideeen naar technische wensen en eisen
  • Het omzetten van het grafisch ontwerp naar een Drupal theme
  • Het opzetten, installeren en configureren van de Drupal installatie
  • Eventueel het schrijven van maatwerk modules

Grafisch ontwerp

Triquanta kan een grafisch ontwerp (aangeleverd als PSD of Fireworks) omzetten naar cross-browser HTML en CSS voor in een Drupal template. Door een externe partij aangeleverde HTML en CSS kan worden verwerkt naar een template.

Configuratie

Een standaard installatie van Drupal komt met een beperkt aantal basis functionaliteiten. Dit is met opzet, zodat de website niet overladen wordt met opties die niet worden gebruikt. Veel functionaliteiten kunnen met verschillende combinaties van instellingen en modules worden gerealiseerd. Bij Triquanta werken we met onze eigen installatieprofielen. Bewezen combinaties van modules en instellingen, zodat we veel voorkomende functionaliteiten snel en onderhoudbaar kunnen opzetten. Ook het opzetten van site onderdelen met behulp van modules als Views, Panels, Context en Rules valt onder configuratie. Bij Triquanta hebben we daar ruime ervaring mee opgedaan bij verschillende projecten.

Maatwerk modules

Niet alle functionaliteit is beschikbaar in standaard modules. Triquanta ontwikkelt voor die gevallen modules om de functionaliteit voor een website beschikbaar te maken.